Peka poprtnikov, parkeljnov in angelčkov
Z ljubeznijo ohranjajmo svojo kulturno dediščino in del nje so v decembrskih dneh tudi
PARKELJNI, ANGELČKI IN POPRTNIK.
Vabimo vas na delavnico, ki bo v torek, 4. 12. 2018, ob 17. uri
v vaškem prostoru v Predstrugah (Gozdarski dom, Predstruge 60).
Pod vodstvom Nade Lunder bomo pekli poprtnik, parkeljne in angelčke.
Če želite pripraviti svoj poprtnik, ki ga boste odnesli in spekli doma, potrebujete: 1 kg moke, 5–6 dl mleka, 4 jajca, 1 dl olja, 80 g sladkorja, kvas, sol ter pribor (skledo za gnetenje, bombažni prt, predpasnik, kuhalnico, nož, merico, tehtnico, pekač in papir za peko).
Delavnica je del čezmejnega Festivala božičnega kruha in poteka v sodelovanju z Zavodom Parnas v okviru projekta Uživam tradicijo (Interreg V-A Slovenija-Hrvaška).
Zaradi lažje organizacije se prijavite na tel. št.: 041 981 534 (Nada Lunder).